8 Mayıs 2020 Cuma

Film Meydan Okuma - 2


Bir önceki yazımda meydan okuma ile ilgili bilgi vermiştim. 2.soruyla devam ediyorum.

2- En son izlediğiniz film hangisi?

Doğduğundan beri uyku problemi yaşayan bir çocuğa sahip olunca, insanın yaşamı da ona göre şekilleniyor. Yani 8 senedir hiç, çocuğu uyutalım da bir film izleyelim diyemedik. Zira daima onunla birlikte sızıp kaldık. Biz de böcük büyüdükçe filmleri beraber izler olduk. Haliyle izlediğimiz filmler onun yaşına da uygun filmlerden ibaret artık :) En son Dr. Dolittle’yi izledik mesela. Ama 2020 yapımı olanı değil de 1998’de Eddie Murphy’nin oynadığını daha çok beğendik ailecek.

3- En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu?

Belki benim yazacağım oyuncular biraz eski kalacak ama aksiyon denilince benim vazgeçilmez üçlüm; Mel Gibson, Bruce Willis ve Jason Statham’dır.

4- En sevdiğiniz korku filmi hangisi?

Vampirli, zombili filmlerden zerre kadar etkilenmeyen ben, Türk korku filmlerinden inanılmaz korkuyorum. Sanırım bu tamamen inandığım şeylerle ilgili. Film kötü bile olsa beni etkiliyor yeter ki içinde cin, şeytan olsun. Şu an yazarken bile bir ürperti geçti sırtımdan. Umarım sabaha kadar mahsur kalmam bilgisayar başında :) En son “Musallat” filmini izlemiştim yıllar yıllar önce, 15 gün boyunca ışıkları açıp yatmıştım. Yabancı korku filmlerinden ise “Diğerleri( The Others)” tarzı filmleri seviyorum.

5- En sevdiğiniz drama filmi hangisi?

Bu sorunun cevabı o kadar net ki bende. Daima “Babam ve Oğlum” diyeceğim bu soruya. Çağan Irmak çok sevdiğim bir yönetmendir.  Babam ve Oğlum filmini defalarca izledim. Şimdi izlesem yine gözyaşlarım sel olup akar eminim.

Şimdilik cevaplarım bu kadar. Diğer soruların cevabından önce Borges’i yazmak istiyorum. Bakalım ne kadar anlatabileceğim.


8 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş.
    Ben pek film seyretmiyorum, siz mimin üstesinden gelmişsiniz yazılarınızın devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. 8 sene çok uzun bir zaman. Benim de 13 aylık bir kızım var. Çok şükür pek uyku problemi yok ama bazen geç yatınca kendime ayıracak zaman kalmıyor. Günün en güzel kısmı kızım uyuduktan sonra istediğim şeyi yapabilmek. Sizin cevabınızı okuduktan sonra artık şikayet etmeyeceğim. Allah kolaylık versin.

    Korku filmlerinden çok etkilendiğim için ben hiç izlemiyorum ama Diğerleri gerçekten güzel filmdi. Filmle ilgili önceden spoiler almamış olsaydım sonunda şoke olurdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 8 yıl uzun bir zaman. Allah başka dert vermesin. Böyle yaşamaya alıştık biz:) Siz kızınız uyurken bol bol izleyin filmleri.

      Sil
  3. "Babam ve Oğlum" klasik film :))
    Blog'ların da tasarımı değişmiş yazı yazdığımız alanın, alışamadım bir türlü... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sormayın, ben de alışamadım, eski halini özlüyorum resmen.

      Sil
  4. Babam ve oğlum cevabını verdiğinizde bir ah çektim resmen :) kaleminize sağlık

    YanıtlaSil